top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSanvir Singh

Presentatiedossier leerjaar 3

Amsterdam Lightfestival project periode 1

In periode 1 hadden we de opdracht Amsterdam lightfestival. De opdrachtgevers zijn Bastiaan Schoof, conceptual en technicaladvisor, Roos Hollander, curator en Else-marie Rombouts hoofd Educatie zij werken allemaal bij stichting Amsterdam light festival. Met meer dan 260 kunstwerken, 8 tentoonstellingen en meer dan 5 miljoen bezoekers sinds 2012 is het Amsterdam light festival één van de grootste lichtkunstvestival. Elk jaar is er een ander thema dit jaar is het thema When Nature Calls. De opdracht is dat je een model moet maken van een lichtobject dat je in het echt kan maken. Het model moet ook bij het thema When Nature Calls. Bij deze opdracht zat ik samen met Anatoli, Daniel en Okker wij wisten al van af het begin dat dit niet het beste groepje zal zijn maar we probeerde er toch het beste van te maken. Wij hadden in het begin wat moeite met het vooronderzoek. Na dat wij daar mee klaar waren hadden we allemaal al hele goede ideeën en vulde we elkaars ideeën heel goed aan. Nadat we alle ideeën bij elkaar hadden gedaan kwamen wij op het idee om een boom op te laten lichten door dat je fietst. Om de boom staan 3 fietsen de boom heet 3 fase waarin hij oplicht als 1 iemand fiets gaan de lichte van fase 1 aan als 2 mensen fietsen gaat fase 2 aan enzovoort. Ons model past bij het thema omdat het een idee weer geeft van dat je hard moet werken om de natuur mooi te houden. Wij waren uiteindelijk erg te vrede met ons eindproduct.













wateroverlast project periode 2

In de tweede perioden hadden we de opdracht wateroverlast. De opdrachtgever was wij techniek. In deze opdracht moesten we een herinrichtingsplan voor een openbare ruimte ontwerpen met een technische installatie om wateroverlast te voorkomen. Ik zat samen met Benjamin, Dante en Niels samen in één groepje. Wij konden niet naar school door de lockdown dus moesten we thuis via een call overleggen en praten. Wij hadden soms wel wat momenten waar we veel tijd verloren omdat we niet snel en meteen begonnen. Wij verloren veel tijd met het opstarten dat zou ik graag de volgende keer willen verbeteren. Wij waren heel snel klaar met het vooronderzoek wij hadden daar weinig moeite mee. Bij het bedenken en uitwerken ging heel lastig vooral het uitwerken duurde lang. Eerst zou iedereen zijn eigen idee uitwerken maar later kwamen we erachter dat het allemaal op één plek moest zijn daar verloren we veel tijd aan. Ons idee was uiteindelijk een combinatie van vier ideeën. Wij waren erg blij met het resultaat. Wij hadden ook nog een video gemaakt waarin ons ideeën worden uitgelegd.

Video: team 8

project sport in beweging perioden 3 Deze perioden hadden we als opdracht sport in beweging. De opdracht was ontwerp een trainingsmiddel/ trainingsmethode voor een sportclub en onderzoek de effectiviteit ervan. We moesten deze keer zelf een opdrachtgever zoeken en we mochten ook zelf een sport kiezen. Wij hadden als opdracht gever ons gym docent omdat veel bedrijven niet gereageerd hadden. We moesten de al bestaande soft Ball standaard verbeteren het probleem was dat hij niet goed verstel baar was. Wij hadden als oplossing pinnen bedacht die je makkelijk er in en uit kon halen en daar door tot jou hoogte kon verstellen. Ons team had ook noppenfolie om de boven kant gedaan zodat als hij daar werd geraakt niet stuk zou gaan. Uit eindelijk werkte de noppenfolie niet we wouden het nog verbeteren maar hadden niet genoeg tijd meer.



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page