top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSanvir Singh

Presentatiedossier leerjaar 4


Biu Tea lamp project 1


situatie Biu tea is een winkel die zich specialiseert in het maken van bubbelthee. De Biu tea winkel voor wij een lamp gaan maken zit in de Van Baerlestraat. de opdracht gever wou graag in de Biu tea zaak meer lampen en accessoire die zouden opvallen. Die accessoire zou moeten opvallen en zou iets te maken hebben met het merk van de winkel.


opdracht

We hebben alle vrijheid in het maken van de lamp er is geen specifieke wensen of eisen voor de grote kleur allen een paar eisen. De Biu tea winkel is een kleurijken plek maar dus moet de lamp wel opvallen. De lamp moet makkelijk van kleuren veranderbaar zijn. Het moet een origineel ontwerp zijn.

Uitwerking

Wij hebben een lamp gemaakt voor de Biu tea winkel. de lamp bestaat uit lezer gesneden onderdelen. de lamp kan makkelijk van kleur verwisselen met het idee dat je de platen kan verwissel die er in gaan om de witte achter grond kleur oranje of blauw te maken. De vromen aan de voorkant van de lamp zijn ook verwissel baar om iets anders uitbeelden. we hebben positieve reactie gekregen na het presenteren van onze lamp aan de opdracht gever.




IVKO School bel project 2


Situatie

Nu heeft de school een mp3 kastje die via een amplifier naar de computer gaat waardoor het geluid van de mp3 eerst wordt versterkt en daarna wordt verspreid over de spiekers. Het probleem hiermee is vooral dat je het programma niet makkelijk kan veranderen. Je moet namelijk naar het mp3 kastje en die zit best onhandig. Ook zijn alle draden best rommelig. Het ivko wil graag dat de bel gaat aan het begin van de dag, einde van de dag en wanneer de pauze begint of eindigt.


Opdracht

Het IVKO wil graag een nieuw apparaat met een systeem erop dat de schoolbel afspeelt, en wij willen die graag gaan maken. Er zitten voorwaarden aan zoals dat de output 2 tulpstekkers moet zijn, dat hij niet al te veel onderhoud nodig heeft (ntp-protocol) en dat het gewoon in het stopcontact kan. Er moet ook een eigen bestuur systeem aan zitten die makkelijk te bedienen is.


uitwerking

We hebben het hele voor onderzoek af. We hebben na het vooronderzoek gekozen als computer een Arduino dat leek ons de beste keuze. We hebben alle benodigd heden besteld en kunnen nu de code gaan maken en het in elkaar zetten. Wij hadden de opdracht onderschat waardoor we het in het tweeden de deel van het O&O jaar niet hebben kunnen afronden. Wij gaan deze opdracht verder af maken in het volgend jaar als meesterproef.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page